28.11.2022 13:21
KJT Hockey ry

Sometaklaukset välittömästi kiellettävä

Kiekkoliitto on lähestynyt seuroja ja pyytänyt puhumaan sometaklauksista. Viime aikoina on yleistynyt ilmiö, jossa haetaan näyttäviä taklauksia sen takia, että saadaan ne videolle. Videon voi kuvata leijonatv tai sitten katsomossa oleva kaveri. Tämä johtaa siihen, että törkeitä taklauksia on entistä enemmän ja niiden seurauksena myös loukkaantumisia. On tärkeää, että jokainen pelaaja ymmärtää, että taklaus on ikään kuin pelaajien välinen sopimus. Taklattava tietää taklauksen olevan tulossa ja on siihen valmistautunut. Sääntökirja kieltää ehdottomasti taklaamisen sellaisissa tilanteissa, missä toinen voi loukkaantua.  

KJT Hockey on myös huolissaan tilanteesta. Emme halua, että meidän pelaajiamme taklataan sääntöjen vastaisesti emmekä missään nimessä halua, että meidän pelaajamme ovat edistämässä tällaista kulttuuria. Kiekon pitää olla hauskaa ja reilua kaikille osapuolille. Se, että riskeerataan toisen loukkaantuminen somejulkaisun takia, on ehdottomasti tuomittavaa.  

Toivomme, että jokaisessa joukkueessa ja kodeissa käydään keskustelua pelisäännöistä tämän suhteen. Jos havaitaan tällaista käyttäytymistä, siihen pitää puuttua välittömästi. Olemme kaikki vastuussa siitä, että KJT pelaajat käyttäytyvät esimerkillisesti halleilla ja muuallakin.  

Tässä linkki kiekkoliiton tiedotteeseen: http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/item/6485-pelisaannot-selvaksi-kaukalossa-ja-somessa