16.5.2023 14:08
KJT Hockey ry

KJT Haukat Naiset -joukkueen toiminta päättyy

Olemme erittäin surullisia joutuessamme kertomaan, että KJT Haukat Naiset -joukkueen toiminta päättyy tähän kauteen. Joukkue varmisti keväällä Mestis-paikan joukkueelle, mutta nousseiden kustannusten ja liian pienen pelaajamäärän takia joukkuetta ei pystytty ilmoittamaan sarjaan. ”Seura teki tämän raskaan päätöksen keskusteltuaan kevään aikana joukkueen toimihenkilöiden kanssa useaan kertaan”, kertoo KJT Hockeyn urheilutoimen johtaja Mikko Nurminen.  


Mestiksen kustannukset ovat suuret, koska sarja on valtakunnallinen ja nelinkertainen. Lähiseudulla on vain kolme joukkuetta ja muihin peleihin on pitkä matka. Myös jään hinta on noussut. Samaan aikaan joukkueen pelaajamäärä on pienentynyt. ”Pelaamisen hinta per pelaaja on kertakaikkiaan liian suuri”, Nurminen toteaa.

 

KJT Hockey on selvittänyt myös mahdollisuutta ilmoittaa joukkuetta edullisempaan Suomi-sarjaan. Tämäkään ei ole valitettavasti onnistu, sillä joukkueelle tehdyn kyselyn mukaan ainoastaan muutama pelaaja olisi ollut halukas pelaamaan Suomi-sarjassa. KJT Hockey on sitoutunut etsimään pelaajille KJT Haukat Naisten pelaajille pelipaikat joko seuran sisällä poikien joukkueista tai muista seuroista.

 

Alueen naiskiekolla on hieno historia. Shakers pelasi SM-liigaa kausilla 1982-1998. Reilun kymmenen vuoden tauon jälkeen KJT Hockey (ja myöhemmin KJT Haukat) palasi valtakunnallisiin sarjoihin. KJT Hockey toivoo tämänkertaisen tauon olevan vain hyvin lyhyt, sillä KJT Hockey on panostanut tyttökiekkoon vahvasti päättyneellä kaudella. Pelaajamäärät ovat vahvassa kasvussa ja tähän panostetaan lisää alkaneella kaudella. ”Uskomme, että meillä on lähivuosina jälleen Naisten joukkue valtakunnallisissa sarjoissa ja tämä on vain hetkellinen tauko”, KJT Hockey toiminnanjohtaja Jussi Särkkä hahmottelee.   

 

Lisätietoja: Mikko Nurminen, KJT Hockey urheilutoimenjohtaja, puh. 040-7743425